•  
  •  
  •  
  •  
  • 
Celtic World 
Celtic World verkoopt allerlei Keltische producten, Schotse kilts met alle denkbare toebehoren, sieraden, muziekinstrumenten, cd’s, dvd’s, (wand)ornamenten en nog veel meer.

www.celticworld.nl
De Steen Oase
Bij De Steen Oase vind je diverse soorten edelstenen met elk een andere werking. Ook ben je voor wierook plus toebehoren en etherische olie plus toebehoren bij De Steen Oase aan het juiste adres.

Klik hier voor de Facebook pagina
Hannie's Hakhoning 
 Hannie's Hakhoning verkoopt Ambachtelijke Hakhoning, honing. kruidenbonbons, bijenwas en propolisproducten.

www.hannieshakhoning.nl 
Kolderieke Malien 
Kolderieke Malien verkoopt handgemaakte sieraden gemaakt volgens de techniek van de middeleeuwse maliënkolders, maar dan in een modern jasje en in mooie kleuren.

Klik hier voor de Facebook pagina 
Siep de Aardewerkspecialist
Robuust en creatief handvervaardigd aardewerk van Siep Douwsma, pottenbakker.
Zwaluw Bierbrouwers 
Speciaal voor Vrijstaat de Stellingen hebben de brouwbroeders van Zwaluw Bierbrouwers uit Fochteloo een bier gebrouwen:

                                         Vrijstaats Bier!
 
Het is een ambachtelijk gebrouwen bier met zuivere ingrediënten. De brouwer staat op het festival hoogst persoonlijk klaar om alles te vertellen over het brouwproces.

Naast Vrijstaats Bier wordt er ook ander eigen gebrouwen bier geschonken, ook het bierarrangement bij het theaterdiner is door de brouwbroeders gebrouwen. Verder zijn er ook overheerlijke, niet alcoholische, sappen te verkrijgen.
 
Kom naar de brouwerskraam en proef! 
 
www.zwaluwbierbrouwers.nl
Van oude garde tot nieuw bereid 
Vanuit de Stichting Culinair Erfgoed Centrum zijn wij ons hele leven al dol op koken. Vooral oude recepten die komen uit de keuken van het platteland. 
 
Op speciale Pongemaeldersdagen werd het Stellingwerfs koren gemalen en was het de basis voor één van de vele soorten poffers. Er werden dan gerechten gegeten zoals Jan in de zak, Jan in 't hemd, Jan en Hendrikje in de zakbuil, luiewievebri'j, soepenmaelenbri'j, potstro en meelpuddingen. 
 
Potstro of luiewievebri'j, daar is menig Stellingwerver mee groot geworden. Gevuld met fruit als krenten, rozijnen, appels en toegedekt met een beetje roomboter of een vlierbessen saus. 
De Stellingwerven hadden eeuwenlang een kooktraditie en op dit festival koken wij veel van deze gerechten. Wij zijn er trots op dat wij u op dit middeleeuwse Stellingen Festival hiervan mogen laten proeven en meegnieten. 
U bent van harte welkom en als u wat wilt kopen, neem dan een bewaartrommel van huis mee. 
 
Carolina Verhoeven 
Culinair Erfgoed Centrum 
www.culinairerfgoedcentrum.com