top of page
achter2.jpg
banner1.png

Theater 2023

wapen_vrijstaat.png

Heksengroep

Heksengroep.jpg

De basis van onze "heksengroep"  is ontstaan vanuit ons gezamenlijke stijldansen en rolstoeldansen (beiden op wedstrijd niveau), waarbij Matt voor beiden de danspartner is.
Gaandeweg bleken we ook dezelfde "Heksen" interesses te hebben en is onze groep als handpopspelers een feit.
Wij vinden het erg leuk om via onze poppen met een ieder 'n babbeltje te maken.

Via onze poppen vinden zo soms de mooiste en leukste gesprekken plaats. Wij laten ons graag op de middeleeuwse kermis door mooie, fijne, serieuze en of geestige gesprekken verrassen.

 

Contact:  cdenboon@gmail.com

Jobbe

Over de figuur Jobbe is weinig bekend. Er gaat het verhaal dat hij begin 16e eeuw als schipbreukeling is aangespoeld op de kust van de Lauwerszee als gevolg van een stormvloed. Zelf kan/wil hij hier niets over zeggen. Sindsdien leidt hij een zwervend bestaan. Zijn tijdgenoten trekken zich zijn lot aan en dankzij kleine gaven en schenkingen in natura houdt hij nu het hoofd bovenwater.

jobbe.jpg

Middeleeuws poppentheater met Bertus en de Bij-Zondere Boom

Middeleeuws Bertus2023.jpeg

Lang geleden, ergens in de middeleeuwen, was er eens een boom zo mooi dat er een dorp bij werd gebouwd. Elk seizoen zagen ze de boom veranderen, met geurige bloesems en sappige appels. Bertus, die net in het dorp is komen wonen, vindt het ook prachtig én, hij is dol op appelmoes! Jammer dat er bij hem thuis ook een bijenfamilie huist... Op een dag, als hij appels wil plukken voor nieuwe appelmoes, doet hij een vreemde ontdekking: er hangen geen appels meer aan de boom! En wat hoort hij daar vlakbij?

Het lijkt wel gehuil! Zou hij het mysterie van de bij-zondere boom kunnen oplossen? Een voorstelling met weinig woorden en veel live muziek en liedjes. 

Een interactieve en muzikale poppenvoorstelling met weinig woorden, voor de leeftijd 3 t/m 100. Begeleid op echte middeleeuwse instrumenten zoals draailier, rebec en lier.

Duur: 30min

Contact: Emma van Dobben, muzikaleverhalen@gmail.com   www.muzikaleverhalen.com 

Siegfried de Vurige

Een olijke middeleeuwer met vele kunsten en beoefenaar in het oprapen.

 

Siegfried kan je er alles over vertellen en laten zien, waar je allemaal mee kan jongleren . Hij speelt ook graag met vuur. 

 

Contact: René Kok, meharisrood@live.nl

Siegfried de Vurige.jpg

Vrijstatig Volkje

In Vrijstaat De Stellingen leeft o.a. het Vrijstatig Volkje. Dit Volkje bestaat uit middeleeuwse en sprookjesachtige figuren die van muziek maken en vrolijk spel houden. Ze trekken rond, op zoek naar plekken waar ze de sfeer kunnen verhogen en mensen kunnen vermaken.  

 

 De groep, variërend in aantal en samenstelling, maakt straattheater waarbij ze de interactie zoeken bij elkaar en het publiek. Ze hebben zo hun middeleeuwse logica en boerenverstand en passen dat toe

Volkjebuitenmuseumfoto.jpg

op de huidige tijd, wat verfrissende en amuserende situaties oplevert. Hun eerlijke, open (en ietwat kinderlijke) blik op de wereld brengt menigeen aan het lachen.


Voor verdere informatie zie vrijstatigvolkje.

Contact: Edo Pronk (Fochteloo): tel. 06-43736259.

E-mail: vrijstatigvolkje@gmail.com

Waarzegster en Kwak de Zalver

Onvoorspelbaar en mystiek: de middeleeuwse heks als wijze vrouw. Met een beetje humor en een korreltje zout, maar zeker niet onwaar.

Natuurlijk letten we bij de kermis ook op uw welzijn. De Middeleeuwen zitten immers vol met enge kwalen. Gelukkig is daar de reizende chirurgijn Kwak de Zalver, die waakt over uw gezondheid.

Waarzegster.jpg
kwak de zalver.jpg

't  Veenvolk

Veenvolk.jpg

Wij zijn 't Veenvolk uit Noordscheschut, bestaande uit 8 personen. 

 

Wij zijn de enige groep in Nederland met heel veel kinderspellen. 

 

Verder kunnen wij het publiek vermaken met verschillende soorten beroepen waar wij over vertellen. 

 

Contact: Betty Boop, schutnlad@ziggo.nl

bottom of page