achter2.jpg

Het Vrijstatig Volkje

Vrijstatig volkje.jpg

Zuiderzeemuseum Enkhuizen, februari 2019

In Vrijstaat De Stellingen leeft o.a. het Vrijstatig Volkje. Dit Volkje bestaat uit middeleeuwse en sprookjesachtige figuren die van muziek maken en vrolijk spel houden. Ze trekken rond, op zoek naar plekken waar ze de sfeer kunnen verhogen en mensen kunnen vermaken. De groep, variërend in aantal en samenstelling, maakt straattheater waarbij ze de interactie zoeken bij elkaar en het publiek. Ze hebben zo hun middeleeuwse logica en boerenverstand en passen dat toe op de huidige tijd, wat verfrissende en amuserende situaties oplevert. Hun eerlijke, open blik op de wereld brengt menigeen aan het lachen. Het Vrijstatig Volkje is bedoeld als entertainment bij evenementen en festivals.

Wij zijn flexibel en kunnen ons spel aanpassen aan de betreffende activiteit. Als speciaal, interactief luisterprogramma kunnen we bijvoorbeeld presenteren: - Een programma over de geschiedenis van de Stellingwerven in de Middeleeuwen en - Het programma 'Vissersvrouwenlatijn' over het lief en leed van vissersvrouwen in vroeger tijden. Zie de trailer hieronder, of op Facebook en YouTube.

Contact: Edo Pronk: tel. 06-43736259. E-mail: vrijstatigvolkje@gmail.com

volkjebuitenmuseumfoto.jpg
banner1.png

Vrijstatig Volkje

vrijstatigvolkje.jpg
vvdansen.jpg
vv3.jpg
vv4.jpg

Optredens in 2022

* 24 april: Gevarieerd programma tussen 13.30 en 16.00 uur op verschillende plekken langs het wandelpad waar het publiek loopt na de presentatie van het 1e exemplaar van de wandelgids Stellingenpad op de Boerestreek in Appelscha.

* 18 september: Gevarieerd programma tijdens de Middeleeuwse kermis op de Boerestreek in Appelscha van 11.00 tot 16.00 uur.

VissersVrouwenLatijn.jpeg

Vissersvrouwenlatijn