vrijstatigvolkje.jpg

Het Vrijstatig Volkje

Optredens in 2021

* 3 en 4 september: Gevarieerd programma bij het Tuinfestival Te Kunst en te Kuier in de tuin van de fam. Slootheer te Langedijke.

* 11 september: Gevarieerd programma vanaf 13.00 uur in Appelscha bij de start van Appelstap aan de voet van de Bosbergtoren, halverwege de wandeltocht en tenslotte aan het eind van de tocht op de zandvlakte waar vroeger de bergfeesten plaatsvonden.

* 19 september: Gevarieerd programma tijdens de Middeleeuwse Kermis op de Boerestreek in Appelscha tussen 12.30 en 13.00 uur en bij het zorgcentrum Stellinghaven, Sanatoriumweg 1 in Appelscha tussen 14.30 en 15.00 uur.

Vrijstatig volkje.jpg

Zuiderzeemuseum Enkhuizen, februari 2019

vvdansen.jpg
vv3.jpg
vv4.jpg

In Vrijstaat De Stellingen leeft o.a. het Vrijstatig Volkje. Dit Volkje bestaat uit middeleeuwse en sprookjesachtige figuren die van muziek maken en vrolijk spel houden. Ze trekken rond, op zoek naar plekken waar ze de sfeer kunnen verhogen en mensen kunnen vermaken. De groep, variërend in aantal en samenstelling, maakt straattheater waarbij ze de interactie zoeken bij elkaar en het publiek. Ze hebben zo hun middeleeuwse logica en boerenverstand en passen dat toe op de huidige tijd, wat verfrissende en amuserende situaties oplevert. Hun eerlijke, open blik op de wereld brengt menigeen aan het lachen. Het Vrijstatig Volkje is bedoeld als entertainment bij evenementen en festivals.

Wij zijn flexibel en kunnen ons spel aanpassen aan de betreffende activiteit. Als speciaal, interactief luisterprogramma kunnen we bijvoorbeeld presenteren: - Een programma over de geschiedenis van de Stellingwerven in de Middeleeuwen en - Het programma 'Vissersvrouwenlatijn' over het lief en leed van vissersvrouwen in vroeger tijden. Zie de trailer hieronder, of op Facebook en YouTube.

Contact: Edo Pronk: tel. 06-43736259. E-mail: vrijstatigvolkje@gmail.com

banner1.png

Vrijstatig Volkje