top of page
achter2.jpg
banner1.png

Acts 2019

van ravesteijn.jpg

Van Ravesteijn Theater en Events

Het theatergezelschap van Van Ravesteijn Theater & Events brengt sinds 1998 interactief theater door heel Nederland. 
Speciaal voor de vrijdagavond van het Stellingen Festival (20.00 - 22.00 uur) heeft het gezelschap een historisch theaterstuk gemaakt, dat start met een uniek theaterdiner in het hart van Appelscha.

Iedereen mag getuige zijn van een huwelijk. Het huwelijksbed staat al klaar op het plein om te "consumeren". Er wordt gegeten en gedronken en gevierd.

Maar dan blijkt er 1 beker met drank te zijn vergiftigd en valt er een slachtoffer. Wie heeft dat op zijn geweten en waarom? 
Het publiek gaat op pad in het bos om te luisteren naar de verhalen van mogelijke daders. Het publiek zal uiteindelijk een oordeel moeten vellen tijdens een verrassende ontknoping. 

Het diner wordt verzorgd door Culivents.  Acht spelers van Van Ravesteijn geven acte de présence tijdens dit onvergelijkbare theaterstuk.  Op zaterdag overdag is er nog een vervolg op dit verhaal dat zich midden op het festival terrein afspeelt op het daar aanwezige hemelbed. 

www.wijmakenmooiemomenten.nl

jobbe.jpg

Jobbe

Over de figuur Jobbe is weinig bekend. Er gaat het verhaal dat hij begin 16e eeuw als schipbreukeling is aangespoeld op de kust van de Lauwerszee als gevolg van een stormvloed. Zelf kan/wil hij hier niets over zeggen. Sindsdien leidt hij een zwervend bestaan. Zijn tijdgenoten trekken zich zijn lot aan en dankzij kleine gaven en schenkingen in natura houdt hij nu het hoofd bovenwater.

Robert Blake

"Sir Robert Blake presenteert zijn middeleeuwse magische show.  
 
* Magie
* Comedy
* Interactie 
* Rambo, het wasbeertje! 
* De magische waterschalen van Merlijn! 

Laat je betoveren door zijn charme en magie." 

http://www.robertblake.nl 

Robert Blake.jpg
Sjoerd Bonnema.jpg

Sjoerd Bonnema

Ik ben Sjoerd Bonnema en word inmiddels ook wel de Kleine Salamander genoemd. Ik ben eco-imker, eco-tuinman en experimenteel didgeridoo-muzikant. Ik heb van mijn passies mijn werk gemaakt.

Op het festival kan je bij De Kleine Salamander luisteren naar didgeridoomuziek. De didgeridoo is het blaasinstrument van verschillende Aboriginal stammen. Aborigines zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. Ik geef verspreid over beide dagen (14 en 15 september) enkele didgeridooworkshops. Verder geef ik informatie over mijn manier van ecologisch imkeren en verkoop ik streekeigenhoning van mijn eigen bijen en propolistinctuur. 

www.dekleinesalamander.com 

Hilde Groen - Herderin

Van de heide komt herder Hilde met haar schapen. Ze leeft van de wol en bewaart de mest voor haar tuintje. 
Vandaag gaat ze naar de Stellingenmarkt om inkopen te doen. 
Met een groepje schapen over de markt lopen is niet zo makkelijk als het lijkt. Als de herder even een praatje maakt gaan de schapen hun eigen gang. 
Soms snuffelt er een schaap aan een kruidenkraampje om de koopwaar te keuren. Ook willen de schapen zich wel eens tussen het winkelende of dansende publiek begeven. Dat moet goed in de gaten gehouden worden. 
 
De schapen worden op afstand begeleid door een herdershond. Als je goed kijkt is deze de hele tijd aan het opletten of de schapen zich netjes gedragen en niet te veel kraampjes met eetbare koopwaar bezoeken. 
Leid de hond dus niet af door hem te aaien want dan krijgt de herder boze kooplui achter zich aan. 

herderin297x220.jpg
siegfried de vurigeklein.jpg

Siegfried de Vurige

Siegfried de Vurige speelt graag met vuur, geeft dat graag door en kan je alles vertellen over het oude middeleeuwse gebruik "Oefenen in het oprapen". Hij laat graag zien waar hij allemaal mee durft te jongleren en wil het jong en oud leren.

De Beu

Oude verhalen vertellen over een griezelig wezen, dat leefde in venen en moerassen. Het was een gevaarlijk wezen. Als je 's avonds te dicht bij het veen kwam, nam het je mee en zag niemand je ooit meer terug. Men noemde het wezen De Beu.

De Beu was een boeman en een boeman is leerzaam. Hij leert je wat gevaarlijke plekken zijn, zoals een veen bij nacht. De Beu is de wijsheid van het veen. 
De Beu komt terug. Hij heeft vernomen dat de Vrijstaat weer zal komen en hij is nieuwsgierig. De samenwerking en gelijkwaardigheid van toen beviel hem wel. Zouden de mensen dat nu weer kunnen? En zouden ze weer open staan voor simpele waarheden?
De Beu is een personage van Edo Pronk, gebaseerd op kleine bangmaak verhaaltjes, o.a. uit de Stellingwerven. Net zoals Edo Pronk het manusje-van-alles is bij Stichting Vrijstaat de Stellingwerven, zo is de Beu het hulpje van Stellingwervers.


Contact: edopronk@gmail.com 

beu.jpg
marietta.jpg

Mariëtta

We brengen twee familie-voorstellingen: 
 
Bij de eerste voorstelling komt een kar met handpop-dieren die bijna "buiksprekend" en "buikzingend" hun verhaal doen. 
Ook zitten er katte-oren in de kar. Katte-oren van de zwerfkatten en van de huiskatten. En die hebben ieder hun eigenaardigheden... Kunnen ze het ook ergens over eens worden? 
En kunnen ze een nieuwe koning kiezen, als de oude koning te oud wordt om te regeren als Katte Koning? 
 
De andere voorstelling gaat over een hond die per ongeluk in de Middeleeuwen terecht komt. 
Hond Zorba vind een kleine vriend, een draakje. Maar als draak de prinses tegenkomt gebeurt er iets. 
De prinses zegt dat Draakje stinkt ....nou dat vind draakje helemaal niet. Hij zegt ...ik stink niet ik ruik.! 
Draakje wordt zo boos dat hij de prinses opsluit. 
Lukt het de Hond Zorba de prinses te redden? 
 
www.mariettarust.nl 

Joris en Gerdie

Pomp mij op! Grenadier wacht en zijn koningin Elisabeth I. 

Doedelzak en drum.  
 
Facebook

JorisenGerdie.jpg
Alderhandt.jpg

Alderhandt

“Alderhandt” is een reiziger in tijd en ruimte. Meestal in de Middeleeuwen vermaakt hij jong en oud met grappen en grollen tijdens het jongleren of andere circuskunsten.

Werkend vanuit zijn kleine kampement zet hij het publiek graag op het verkeerde been, waarbij de voorstelling gemaakt wordt voor en met het publiek !

Alderhandt is het historische alter ego van Arjan de Graaf, of misschien is dat juist andersom ??!!
 
 

bottom of page