top of page
achter2.jpg
banner1.png

Muziekgroepen 2017

clovers end.jpg

Clovers End

Zaterdag om 14.00 en 21.00 uur in de muziekkoepel.

Clovers End zorgt voor een sfeertje vol Folk! Ze spelen van Iers naar Country, zang en instrumentaal. Met de instrumentaria die ze bezitten zullen ze je blijven verassen. Langzame ballades, up-tempo tunes en laid-back liederen om je dagelijkse sleur even te vergeten! 
 
Hun missie is om folkmuziek weer op de kaart te zetten. Ierse jigs, country songs en Franse balfolk, het komt allemaal voorbij. Traditionele muziek wordt gecombineerd met eigen creativiteit om een originele sound neer te zetten. 
 
De band bestaat uit: Derk van der Wijk: zang, Ierse fluiten, bodhràn, draailier. Iris Kemper: viool en harp. Tim David Buurke: bouzouki, gitaar en davul. Patch Potter: bas en gitaar. 
 
Meer informatie: facebook.com/cloversend 
en op onze website: www.cloversend.wordpress.com

wouterkuyperduo.jpg

Duo Lucas Florent en Wouter Kuyper

Zondag om 13.00 uur in de muziekkoepel.

Waar Lucas Florent speelt, ontstaat beweging. Lucas is een troubadour die oude verhalen liederlijk tot leven brengt. "Hoorde ik u zojuist al voorzichtig meezingen, edele vrouwe"? 
 
Op komische en hier en daar wat schalkse wijze beroert hij zijn gasten met zijn warme stem en gitaarluit. Vandaag wordt hij bijgestaan door doedelzak- en trekzakspeler Wouter Kuyper. Samen zullen zij een programma brengen van oude liedjes en prachtige (balfolk-) melodieën, zoals zij al honderden jaren op vele kastelen, bruiloften en partijen deden. U zult ze behalve op het podium ook daarnaast kunnen vinden op verschillende momenten. 
 
www.lucasflorent.nl

Onstuimig Schuim

Zondag 14.00 uur in de muziekkoepel.
 
Onstuimig Schuim laat de zeeën ruisen, de liefdes opbloeien, de stormen gieren en de masten kraken met hun beeldende muziek en verhalen. 
 
Alle emoties die de zee oproept verwerken ze in hun grotendeels zelfgeschreven Nederlandstalige liederen en volksmuziek. Hun verhalen spelen zich af in zeemanskroegen van de havensteden, vissersdorpen aan de Zuiderzee, op de getijdestromen van Waddenzee en ze nemen ons zelfs mee op hun VOC-reizen naar verre kusten. 
 
Hun liederen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en zoute verlangens. Ze worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken. 
 
Ze maken daarbij hun eigen muziek op accordeon, gitaren, mondharmonica, fluiten, saxofoon, cello, cagon, kleppers en zelfs een Mexicaanse boon. 
 
www.onstuimigschuim.nl

ontstuimigschuim.jpg
pekel.jpg

Pekel

Zaterdag om 13.00 en 20.00 uur, zondag om 15.00 uur in de Muziekkoepel.
 
Pekel speelt Nederlandse maritieme folk, maar laat zich beïnvloeden door een veelheid aan culturen en stijlen. Zo klinkt naast de basisbezetting van accordeon, gitaar, contrabas en cajon ook doedelzak, bouzouki, mondharp en fluit. Bekende deunen krijgen een modern jasje of nemen verrassende wendingen. Vaak blijkt een vermeende Ierse deun of onbekend traditioneel Nederlands lied door Pekel zelf geschreven. De muziek van Pekel is toegankelijk voor een breed publiek. De mix van typisch Nederlandse muziek en de liefde van Pekel voor wereldmuziek, maakt de groep aantrekkelijk voor veel mensen, die, zo leert de ervaring, zich verbazingwekkend snel thuis voelen bij Pekel. Opzwepende dansen worden afgewisseld met gedragen ballades en aanstekelijke meezingers.
Maar Pekel is meer dan muziek alleen! Bij elk optreden van Pekel is de interactie met het publiek minimaal zo belangrijk als de muziek zelf. Pekel bracht boeken en cd’s uit en is te beluisteren op iTunes en Spotify.

www.pekelweb.com

Slagwerkgroep Kunst & Coo

Wij zijn Slagwerkgroep Kunst & Coo, een enthousiaste groep drummers die het fijn vinden om met elkaar te spelen. 
 
Elke week oefenen we met veel plezier en we hopen dat u ook geniet van onze aanstekelijke ritmes en pakkende grooves.

foto-slagwerkgroep273x267.jpg
soeteinval.jpg

De Soete Inval

Zaterdag 15.00 en 21.00 uur en zondag 13.00 uur in de Eeterij. 

Middeleeuwse speelmansmuziek voor binnen en buiten. 
 
De Soete Inval brengt, gekleed in passende kledij, levendige middeleeuwse muziek. Muziek voor op straat, in de kroeg, op de markt en zelfs in de kerk. Voor feesten en partijen, maar ook voor plechtige gebeurtenissen in de middeleeuwse sfeer. Luide muziek voor op straat, maar ook ingetogen muziek in kleine ruimtes. 
 
De Soete Inval bestaat uit: Alexandra Meinesz: doedelzak, pommers, blokfluiten. Karel Niehof: slagwerk. Flip Rodenburg: doedelzakken, draailier, pommers, blokfluiten, zang. Tinie Tolsma: pommers, blokfluiten. 
 
Ons contactadres is: 
Alexandra Meinesz 
Heemskesweg 5 
9936 HE Weiwerd (Farmsum) 
 
alexandrameinesz@gmail.com
06 4607 4403

De Tempeliers

Zaterdag om 12.00 en 19.00 uur, zondag om 12.00 uur in de muziekkoepel. 
 
Gekleed als troubadours uit de dagen van Heer Halewijn brengen de Tempeliers dansmuziek en oud-vaderlandse liedekens. Zeer geschikt als sfeermakers bij banketten, volksoproeren en terechtstellingen. 
 
Interactie met de omstanders is onze kracht. Voor je het weet sta je mee te zingen met 'Schimmelende Kaas' of dans je een walsje op 'Wel Annemarieke'. Maar we houden ook van verfijnde a capella zang zoals in de middeleeuwse hit 'Pasa el Agua' of 'Tourdion'. 
 
Onze basis bezetting is 3 muzikanten: Martijn Versteegh: Schalmei, Auke Eringa: Bouzouki en Jantien Schaap: Nyckelharpa. Maar we zijn een warm voorstander van het principe 'hoe meer zielen hoe meer vreugd' dus als Menno Wester meedoet op doedelzak dan is wat ons betreft het feest compleet. Hoewel..... het allermooiste is als er muzikanten uit het publiek of van andere bands mee gaan sessieën. Een kookpot van vrolijke muziek dat is ons ideaal! 
 
"Hemel en aarde zullen vergaan, vrolijke musici, vrolijke musici, vrolijke musici, blijven bestaan!" 
 
We hebben een webstek op facebook: facebook.com/middeleeuwsemuziek

de tempeliers .jpg

Cohda Kwartet

Zaterdag om 13.00 en 19.00 uur, zondag om 16.00 uur in de Eeterij. 
 
Dit ensemble is spontaan ontstaan, als een ad hoC kwartet, maar deze vier spelers hebben elkaar helemaal gevonden in de liefde voor de blokfluit en het spelen in kwartetvorm en het krijgt dus een vervolg…een Co(h)da. Alle vier leden van het Cohda Kwartet zijn professionele musici en bevlogen docenten. Zij geven les aan verschillende muziekinstituten èn als zelfstandige hebben ze elk een eigen lespraktijk. 
 
Victoria Nair-Price, Lies van der Grient, Anneke Hoekman en Jeroen van Lexmond als vervanger voor vast kwartetlid Stephan Esmijer spelen allerlei blokfluiten; van de kleinste sopraan van 30 centimeter tot één van de grootste; de contrabasblokfluit van bijna 2 meter! 
 
Ze spelen voor deze gelegenheid middeleeuwse- en renaissance muziek.

codha kwartet.jpg
diddleytunes.jpg

Diddley Tunes

Zondag om 15.00 uur in de Eeterij.
 
Diddley Tunes speelt met veel plezier muziek uit ver vervlogen tijden. Sommige liederen uit die tijd zijn ook nu nog gewoon bekend. De komt uit 16e - 18e eeuwse (vaak Nederlandse) boekjes zoals de 'Hollandse Boeren Lietjes', 'Danserije' en 'Thirsis Minnewit'. Het plezier van toen komt terug in de muziek van nu. Diddley tunes gebruikt hierbij zowel oude als moderne instrumenten en wisselt af met blokfluit, vedel, accordeon, gitaar, bouzouki en natuurlijk wordt er ook gezongen.

Hoppah!

Zaterdag 16.00 en 22.00 uur en zondag 16.00 uur in de muziekkoepel.
 
Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, stil te staan wanneer je kijkt en luistert naar een van de meest energieke folkbands van Nederland. HoppaH! bestaat uit een stel zeer ervaren muzikanten. Hun kleurrijke, dansbare muziek steekt af tegen de zwaarmoedige Nederlandstalige teksten van frontman Serge van Laar – relativerende poëzie die hij vol overtuiging en hartstocht brengt. 
 
Door de enorme podiumervaring is de band in elke setting energiek en strak. Van de kleinste kroeg tot het grootste festivalpodium weten ze de mensen in beweging te krijgen. Het publiek verlaat zonder uitzondering de optredens van HoppaH! met een glimlach. Op volle kracht is de band onweerstaanbaar. 
 
www.hoppah.nu

hoppah.jpg

Itchy Fingers

Zaterdag om 11.00 en 18.00 uur, zondag om 11.00 uur in de muziekkoepel. 
 
Kijkend naar het virtuoze accordeonspel van Erik de Jong, en de vliegensvlugge gitaarritmes van Tijn Berends, waarbij twee paar handen haast sneller dan het oog kan volgen heen en weer vliegen over knoppen en snaren, krijgen veel mensen een haast onbedwingbare neiging aan hun eigen vingers te krabben. Bij het zien van dit opmerkelijke fenomeen besloten de twee muzikanten om hun duo om te dopen tot Itchy Fingers. 
 
De beide bandleden zijn oorspronkelijk afkomstig uit het noorden des lands, en speelden al enkele jaren samen bij de sessies in Groningen toen zij besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Door het grote aantal instrumenten dat deze twee multi-instrumentalisten bespelen, kunnen zij een breed spectrum aan geluiden ten gehore brengen. Subtiele walsen op de tinwhistle, pakkende ritmes op bodhrán en bouzouki, en dansbare balfolk op accordeon, concertina en mondharmonica behoren tot het repertoire. 
 
www.itchy-fingers.nl

itchy-fingers292x195.jpg
hotnaher.jpg

Hotnàher

Zaterdag 17.00 en 22.00 uur in de Eeterij.
 
Trio Hotnàher bestaat uit Jannie Schermer, Els Horsman en Hans Koerts Meijer. 
 
Op het repertoire staan melodieën uit heel Europa. Ze begeleiden onder de naam 'Vranje' de dansgroep Oriënt uit Culemborg met Oud-Hollandse dansen. 
 
Jannie zingt en bespeelt vele instrumenten, waaronder de kaval (een Bulgaarse herdersfluit), de klarinet, de Franse doedelzak (cornemuse), de chrotta (een soort cello) en de baglama (een Grieks snaarinstrument). 
 
Els bespeelt de accordeon en de Noorse balk (een soort citer of hommel). 
 
Hans zingt en slaat zich een weg door de slaginstrumenten, zoals de tapan (Turkse trom), de tarabuka (Turkse vaastrom), de snare-drum en tamboerijn. Ook bespeelt hij het hakkebord. 
 
Voor inlichtingen en boekingen: Jannie/Hans: 0561-48174

bottom of page