top of page
achter2.jpg

Elke jaar, het derde weekend in september organiseren wij (Stichting Vrijstaat de Stellingen) een festival op de Boerestreek in Appelscha, het Stellingen Festival.  

 

Hiervoor zoeken wij: 

op- en/of afbouwers 

backstage kantine hulp 

infostand medewerkers

 

  Voor de precieze omschrijving, lees onderaan verder.  

 

Wat bieden wij: 

gratis toegang tot het festival ;-)  

eten en drinken tijdens het festival 

een kijkje in de keuken wat er zoal komt kijken bij een festival draaiende houden 

gezellig samen werken met gelijkgezinden  

 

Op- en/of afbouwers: op de vrijdag overdag en zaterdagochtend voor 11.00 moeten een aantal middeleeuwse tenten worden opgebouwd en ingericht.

Daarnaast moet het terrein worden aangekleed:

strobalen op hun plek, tafels en stoelen/banken geplaatst, vlaggetjes opgehangen.  

Dit alles moet zondag na 17.00 afgebouwd (evt. maandagochtend 16 de laatste tent) 

Kan je helpen op- en/of afbouwen, meld je dan via vrijstaatdestellingen@gmail.com 

Alleen zaterdagochtend of zondagavond kan ook.  

 

Backstage kantine hulp: 

in de backstage tenten komen de artiesten en verkopers voor koffie, thee en lunch. Je helpt mee, onder leiding van 3 kranig vrouwen, de koffie en thee te verzorgen, lunch klaar te zetten en op te ruimen en de backstage opgeruimd te houden. 

Je helpt mee rondom lunch tijd of een tijd ter aflossing, daarnaast kan je rustig over het festival terrein rond. Het is leuk als je middeleeuwse of fantasy kleding hebt, zo niet hebben hebben wij het wel.  

Kan je op zaterdag en/of zondag meehelpen in de backstage kantine, meld je dan via vrijstaatdestellingen@gmail.com  

 

Infostand medewerkers: 

Centraal op het festival terrein staat een infostand, waar mensen vragen kunnen stellen over het programma en waar wat is. Daarbij is een kleine marktkraam met Vrijstaat -en tweedehand spulletjes. Je staat er met twee personen in shifts; een tijd achter de kraam en een tijd vrij. Wij zorgen dat je goed geïnformeerd wordt over wat en waar. (Al wijst het meeste zich vanzelf, het is geen groot terrein, alles is in zicht.) 

De infostand sluit op zaterdag rond etenstijd en zondag om 17.00 Het is leuk als je middeleeuwse of fantasy kleding hebt, zo niet hebben wij het wel. 

Kan je op zaterdag en/of zondag meehelpen in de infostand, meld je dan via vrijstaatdestellingen@gmail.com  

 

Vacature leden stuurgroep Stichting Vrijstaat de Stellingen 

Sinds 3 jaar is de stuurgroep van Stichting Vrijstaat de Stellingen bezig met het organiseren van activiteiten om de Stellingwerven op de kaart te krijgen. Hierbij zijn nieuwe leden altijd fijn. 

De stuurgroep heeft tot nu de 2 keer het Stellingen Festival georganiseerd, is ondertussen bezig met het Stellingenpad op poten te krijgen en organiseert kleinere activiteiten. Nieuwe ideeën om de Stellingwerven of de Vrijstaat te promoten zijn altijd welkom. 

De stuurgroep vergadert gemiddeld één keer per maand, meestal in Oosterwolde. Tussen de vergaderingen door ben je bezig met de taken die jij op je genomen hebt; o.a. met mensen contact opnemen, knutselen/materialen organiseren, administratie, de website of facebook bijhouden of waar jij goed in bent. 

Mocht je geïnteresseerd zijn of een keer een vergadering willen bijwonen; mail dan naar vrijstaatdestellingen@gmail.com  of bel 0516-431504 (Appie Boonstra) of 0516-421612 (Marian Nesse) 

banner1.png

Vrijwilligers

wapen_vrijstaat.png
bottom of page